Ricardo Semler heeft zijn boeken verbrand en wil niet aan zijn succes herinnerd worden. Een intrigerend persoon die zich niet vaak laat filmen. Daarom hier het hele interview van anderhalf uur.

Geïnspireerd door zijn ervaringen in een band besluit Ricardo Semler het bedrijf van zijn vader compleet te herorganiseren. Als mensen geen zin hebben om te komen blijven ze gewoon thuis, ze bepalen zelf wie hun manager wordt en wat ze verdienen. Het idee is een groot succes: de winst verzevenvoudigd en de werknemers zijn gelukkig.

Ondanks zijn grote bekendheid in de bedrijfswereld zijn er maar weinig interviews met hem verschenen. Het is bijzonder dat hij wel mee wilde werken met Tegenlicht en daarom staat het hele interview nu online. Hierin vertelt hij onder andere waarom hij zijn boeken heeft verbrand en wat hij vindt van inkomensverschillen en geluk.

Het interview is zo min mogelijk aangepast. Tussenkopjes geven globaal de onderwerpen weer. Er is anderhalf uur materiaal, dus veel bonus voor de liefhebber.

 

 

 

Semco-stijl: een wereldwijde bestseller en inspiratiebron. In vier stappen naar meer openheid, liefde en vertrouwen.

In 1988 publiceert de Braziliaan Ricardo Semler zijn boek Virando la propria mesa(‘Draai je eigen tafel’). Het wordt een internationale bestseller en het bestverkopende niet-fictie boek van Brazilië. In het Engels verschijnt het als Maverick en in Nederland als Semco-Stijl.

Ricardo Semler beschrijft in zijn boek stap voor stap het proces naar een nieuwe manier van werken: Semco-Stijl. Hoe worden werknemers nou echt gelukkig? Lees het Semleriaanse stappenplan voor meer openheid, vertrouwen en liefde op de werkvloer.