Genmab wint prestigieuze prijs!

Aanleiding

N.a.v. een workshop met het MT van Genmab Nederland en daarop aansluitend individuele coaching gesprekken met de individuele MT leden wilde Robert Knoester de organisatieontwikkeling van Genmab een ‘boost’ geven via een MD-programma voor het 2e echelon van Genmab in Nederland.

Vraag

Ontwerp een action learning MD-programma’s voor chief scientific officers, staf- & people managers, direct acterend onder het Nederlandse management team.

Aanpak en uitgangspunten

Het MD-Programma bestaat uit:

 • een Persoonlijk Strategie Programma o.l.v. Frans Trommelen.
 • In lijn met de actuele Genmab strategie geprogrammeerde bedrijfskundige modules o.l.v. Business School Nederland.
 • strategische opdrachten i.o.v. van het Genmab MT.

In de periode 2007–2008 is de eerste leergang verzorgd, die van de deelnemers de naam ‘Maniacs (managers in actions)’. In deze periode lag de focus op het type leiderschap wat nodig is binnen een internationaal (Nederland (R&D), Denemarken (clinical research) en USA (holdingdirectie en investor relations).

maniacs-eindrapport

In de periode 2011-2012 was de wereld dankzij de financieel-economische crisis echt veranderd en stonden externe financiers niet meer bij de ingang te dringen. De strategie van Genmab was dan ook steeds nadrukkelijker gericht op strategische partnership. Maar als interne samenwerking al lastig is, hoe moeilijk is het dan om in projectverband samen te werken met veel grotere marktpartijen binnen de farmaceutische wereld. Ook de vraag om te kiezen voor  FIBCO (Fully Integrated Biotech Company) of focus op R&D en clinical research in strategische partnerships en joint venters was bijzonder actueel. Het 2e MD-programma kreeg dan ook van de deelnemers de toepasselijke naam   ConnACT (verbinden vanuit voorbeeldgedrag).

connact-eindresultaten

Resultaten

 • Indringende presentaties en adviezen aan het senior Genmab management om te gaan acteren als ‘one Genmab’ en te investeren in competenties teneinde Genmab Group door te ontwikkelen naar een netwerkorganisatie op basis van allianties en partnerships
 • Versnelde doorstroom van deelnemers naar sleutelposities
 • Maatwerk teamcoachingtrajecten bij:
  • directie Genmab Nederland o.l.v. Paul Parren
  • team HR en office management  o.l.v. Sandra Hellwig
  • team Data en Quality Management o.l.v. Edith Gardenier
  • team Finance & Control o.l.v. Peter Ros
  • team R&D o.l.v. Janine Schuurman
  • team Facilities o.l.v. Cora Frijters
  • team PRR o.l.v. Rene Hoet
  • team CLD o.l.v. Jolanda Gerritsen
  • team PS o.l.v. Werner Vos
  • team Cell & Moleculair Sciences o.l.v. Tom Vink
  • team Translational Medicin o.l.v. Judith Oprins
 • In 2013 wordt Genmab bekroon met de prestigieuze CRISP Biotech Company of the year award. De oprecht trotse CEO Jan van de Winkel draagt deze prijs op aan alle Genmabbers, die het beste uit zichzelf en elkaar hebben gehaald in de afgelopen periode; “… for the impressive advances we’ve made with our pipeline, proprietary innovative technology platforms, partnerships and financial security. This award recognizes the company’s recent transformation and is a testament to the tireless determination of all Genmab employees.” www.genmab.com

connact-foto-diploma-uitreiking

een trotste groep gediplomeerden

Referentie van de opdrachtgever:

Robert Knoester, VP Global HR at Genmab en Paul Parren – Senior Vice President and Scientific Director

dsc06884

“Frans Trommelen has assisted our company many times with personal coaching, team development programs and organizational development sessions. He is a reliable, well organized and very experienced consultant who is able to rapidly pinpoint causes of flow and frustration in individuals, teams and organizations.

He has access to an extensive toolbox and he strongly focuses on results. He is a very likeable person who has the ability to quickly get in sync with diverse individuals as well as teams. We have been impressed time and again by his ability to strengthen individual competences thereby steering groups into becoming successful teams using his down-to-earth and practical approaches.

We have never been dissappointed by his consultancy services and would definitely recommend Frans’ services to any company or organization that takes individual, team and organizational development seriously. Yours sincerely,

Sandra Hellwig, Assistant Director, Human Resources at Genmab (2001 – heden)

dsc05217De methodes die Frans Trommelen toepast om tot probleemverkenning te komen over de mens in zijn werksituatie, passen zeer goed bij onze wetenschappelijke medewerkers en worden met enthousiasme gebruikt en geaccepteerd.

Frans is vervolgens in staat om via zijn scherpe benadering de meetmethodes in te zetten om de werkelijke problematiek te benoemen.

Wat hem één van onze top adviseurs maakt is dat hij op een positieve, respectvolle en menselijke manier onze medewerkers helpt inzicht te krijgen in hun situatie, de spanningen weet te duiden en energie bij de medewerkers vrij maakt om verandering in te zetten.”

feedback van enkele deelnemers:

Edith Gardenier

Ik heb met Frans in een aantal trajecten samengewerkt, welke gericht waren op team- en persoonlijke ontwikkeling. Frans is een gedreven persoonlijkheid met oprechte interesse in mensen en hun ontwikkeling.
Tijdens het team-ontwikkeltraject hebben we onszelf en elkaar beter leren kennen, en hebben we als team uitgezocht wat we anders willen gaan doen, maar ook wat we graag zo willen houden. Door dit traject begrijpen we elkaar beter, en is er meer focus op dingen die echt belangrijk zijn!
Bij meer persoonlijke trajecten hebben we een aantal ‘echte’ situaties doorgespit, waardoor we nu beter weten waar ons handelen door bepaald wordt, en welk effect dit heeft de loop van de situatie. Nu verder oefenen in de praktijk..

Arnout Gerritsen

Frans is sterk in het creeeren van en positieve en creative omgeving waarin je als individu maar ook als team de ruimte krijgt om te ontwikkelen. Frans heeft mij geholpen een veel beter zelfbegrip te krijgen waardoor ik als professional sterk gegroeid ben. Hat was een groot plezier om met Frans te mogen werken.

Janine Schuurman

drieluik-presentatie-janine

Energieke, stimulerende, confronterende en waardevolle gesprekken: zelfkennis ontwikkelen, constructief terugkijken en dromen met heel veel plezier en verdieping (en binnen realistische kaders!).

Ik heb enorm veel geleerd & ervaren in interactie met Frans.

Joost Bakker

Tijdens mijn management development traject in 2011-2012 heb ik de eer gehad met Frans te werken. Ik zou hem zondermeer ten zeerste aanbevelen voor een persoonlijk ontwikkeltraject. Frans stelt je op de proef, haalt je uit je comfortzone, schudt je wakker, en daagt je uit om je schouders eronder te zetten, om je eigen weg hier en nu zo snel mogelijk te gaan vinden. Zo zijn de persoonlijke gesprekken met Frans op velerlei wijze verpletterend geweest voor me, en ik heb er zeer veel van geleerd!