Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler werd schatrijk door zijn werknemers gelukkig te maken.

Vertrouwen, openheid en liefde zijn begrippen die iedere manager doen huiveren. Toch werd de Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler er schatrijk mee. Hij bouwde een wereldimperium op met de simpele vraag, hoe worden mijn werknemers nou echt gelukkig?

Hij schreef er een boek over, Maverick, een internationale bestseller, in meer dan 35 talen verslonden. Iedereen wil weten welke toverformule hij heeft gevonden om met geluk zoveel geld te verdienen. Hij kreeg een gastleerstoel in Harvard, werd twee keer uitgeroepen tot ‘Latin american businessman of the year’ and “global leader of tomorrow’ door Time magazine.

In deze aflevering daalt Tegenlicht af in de wereld van Ricardo Semler, een wereld die draait om openheid, vertrouwen, en liefde.