Tijdens het vijfde Dutch Power symposium is de Dutch Power Award 2013 uitgereikt aan Han Slootweg, manager Innovatie bij Enexis en de eerste hoogleraar Smart Grids aan de TU/e. Slootweg is een ex-deelnemer van het Personal Strategy Programma van GROEI. Mede door de deelnemers aan het symposium werd hij uit drie genomineerden gekozen. Dutch Power voorzitter Roland van der Pouw roemde hem als ‘de man die DOET’.

De Dutch Power Award wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die een zichtbare bijdrage levert aan de Nederlandse energiesector en verbinding weet te leggen tussen verschillende partijen binnen de sector. Slootweg draagt binnen Enexis bij aan een vooraanstaand systeem van Risk based Asset Management en technologisch onderzoek. Hij realiseerde succesvolle multidisciplinaire Smart Grid Pilots. In alle pilots worden drie aspecten gecombineerd: vernieuwing in de energietechnologie, gedrag van mensen en bijdragen aan de energietransitie.

Op de TU/e is Slootweg succesvol in het betrekken van jonge academici bij de energietechnologie. Er studeren meer ingenieurs elektrotechniek af in de energierichting en er wordt meer gepromoveerd. Door te participeren in vele conferenties, en artikelen en een column te schrijven, draagt Slootweg actief bij aan een beter imago van de sector. Hij wordt ook veelvuldig geïnterviewd voor populaire kranten. Zelf zegt Slootweg: “Durf te doen. Zet iets in beweging. Je kunt heel lang allerlei redenen bedenken om niet in beweging te komen. Maar op een gegeven moment moet je gewoon vooruit. Dus doe!”

GROEI sprak afgelopen zomer nog uitvoerig met Slootweg o.a. over coaching. Lees hier het interview met Han Slootweg