De patiënt gerichte zelfsturende team organisatie

De problemen in de gezondheidszorg in ons land reizen de pan uit: de kosten stijgen onbeheersbaar en de zelfbewuste burger neemt geen genoegen meer met middelmatige zorg. De patiënt gerichte, zelfsturende teamorganisatie zonder managers kan voor een deel uitkomst bieden.

Pieter van Akkerveeken

Pieter van Akkerveeken ontworp samen met Netty Versloot een nieuw organisatiemodel voor de zorg. ‘Zo kan het en Zo moet het!’

Pieter van Akkerveeken (1942) heeft als arts-ondernemer in de zorg met succes organisaties opgezet zoals bijvoorbeeld Winnock (voorheen RugAdviesCentra Nederland). Daartoe heeft hij samen met Netty Versloot een nieuw organisatiemodel ontwikkeld dat volledig op de patiënt gericht is en de wensen en behoeften van de patiënt als uitgangspunt neemt: de patiënt gerichte, zelfsturende team organisatie zonder managers.

ZO KAN HET en ZO MOET HET! Beschrijft in praktische stappen de opzet en inrichting van een nieuw organisatie model voor de gezondheidszorg. Een organisatie opgebouwd uit zelfsturende teams van professionals zonder managers. Aangetoond effectief.Voor meer informatie bekijk hier de website van Pieter van Akkerveeken.