MATTHIJS VERHIEL

Power Dispatching at RWE Supply and Trading the Netherlands BV
Amsterdam Area, Netherlands Oil & Energy

“Het leven is een rollercoaster en je moet het zelf maken. Ik heb mijn MTS, HTS gehaald en daarna nog een universitaire opleiding Organisatiewetenschappen gedaan. Een hoop dus en een mooie tijd. Daarna moet je dan toch echt aan de bak en een baan gaan kiezen. Ik heb een jaar centjes gespaard om een fantastische zeilreis te maken zoals je kunt zien in het filmpje. Dit was letterlijk ook net een rollercoaster en daarom een mooie metafoor voor het leven. Het geluk was met mij en ik mocht twee jaar lang een intensief traineeprogramma bij Essent volgen. Dit heeft mij de kans gegeven te mogen spelen met mijzelf en mijn gevoelens. Dit alles samen met een fantastische groep, veel persoonlijke ontwikkelingskansen en goede coaching. Momenteel ben ik nog steeds werkzaam voor Essent als Product developer bij een dochter van Essent, Powerhouse. Dit bevalt me erg goed.”

“Tijdens mijn studie en eerste jaar werken merkte ik dan ook dat ik nog niet aan het roer stond van mijn eigen leven. Ik deed mijn studies maar gewoon zonder een duidelijk beeld te hebben van wat ik nou daadwerkelijk wil! Wat is dat nou carriere maken? Wat wil ik over tien jaar? Vragen waar ik geen antwoord op wist en wat me ook onrust bracht. Door veel met mensen te praten, soms keihard door te zetten heb ik geleerd in het nu te leven. Nu doe ik deze baan en niet over tien jaar! Nu wil ik gelukkig zijn dus is het belangrijk nu in contact te staan met mijn omgeving en duidelijk aan te geven wat goed voelt, wat ik graag doe maar vooral wat niet! Dit heeft mij veel rust gebracht waardoor ik energie aan de juiste dingen kan besteden. Als iemand me nu vraagt waar ik over tien jaar sta dan zeg ik dat ik geen idee heb en dat er vast mooie dingen gaan komen. Als je dan even stilstaat en terug kijkt zie je ineens dat je midden in een glanzende carriere zit en je een netwerk hebt waar je nog jaren mee vooruit kunt. Deze energie weet ik nu dan ook om te zetten in het daadwerkelijk krachtig in je baan staan en op deze wijze veel toegevoegde waarde voor je organisatie te creëren, maar met name voor jezelf want dat blijft nummer één.”

Inspiratiebronnen voor mij zijn geweest:
– Doorzetters!
– Een zeilreis over de oceaan.
– Een half jaar in China verblijven!

Eindpresentatie: