Het MT Grootverbruik van Enexis beleeft op 4 en 5 juni een bijzonder HPO sailing experience. Bij Port Zélande in Ouddorp organiseert Trommelen & Co op een unieke 2-daagse met als doel de ontwikkeling van een teamstatuut en teamontwikkelplan. Door de combinatie met zeilclinics aan boord van de oogstrelende Lara Permarini gaan we het teamstatuut en teamontwikkelplan niet alleen bedenken, maar daadwerkelijk met elkaar beleven.

Maatwerk tijdens Sail Experience Trommelen & Co

Het actieve idee ontstond mede door Andre Vermaat, directeur van Multimanagment, die als interim-manager van Ziggo’s contactcenter in den Haag de kracht van het ‘groeivanbinnenuit’-concept met zijn managementteams aan den lijve heeft ervaren. Andre Vermaat en Frans Trommelen hebben met vereende krachten een maatwerk teamontwikkeltraject uitgewerkt in combinatie met zeilclinics aan boord van het prachtige schip Lari Permarini in Porte Zelande. Geen kantoor, weg van de alledaagse werksituatie, maar in alle vrijheid op zee werken aan de ontwikkeling van een High Performaning Team &  Organisation.

Werkwijze
Het team van Enexis wordt opgedeeld in twee groepen. De ene groep observeert vanuit een snelle RIB het functioneren van de andere groep op het zeilschip. Een teamprestatie leveren in een totaal andere situatie. Inhoudelijk wordt er herhaaldelijk aandacht besteed aan de interpretatie van het RealDrives teamprofiel en het opstellen van het team ontwikkel plan. Bij elke zeilactiviteit vindt er een debriefing plaats waarin eerst de betrokkene zelf reflecteert op zijn of haar prestaties en vervolgens de observator zijn waarneming deelt. Het team maakt zich spelenderwijs de RE-&PRE-viewmethodiek eigen, waarmee ze in de dagelijkse samenwerkingspraktijk de uitvoering van hun teamstatuut en team ontwikkel plan gaan monitoren. Andre Vermaat en Frans Trommelen zullen de zeilprestaties onder de loep nemen en het succesvol toepassen van de bovenstaande doelstellingen. Dit alles volgens de oude chinese wijsheid:

Ik hoor en ik vergeet.
Ik zie en ik onthoud.
Ik doe en ik begrijp.
Houd onze site in de gaten voor foto- en video impressies met interviews van betrokkenen over de Sail Experience van Trommelen & Co.